Smartphonegebruikers in VS gaan flink meer betalen

Na AT&T, dat vorig jaar stopte met zijn flatrate onbeperkt-abonnement, en Verizon, dat eveneens de tariefstructuur voor het gebruik van smartphones op de schop nam, laat nu Sprint van zich horen en verhoogt het maandelijkse tarief voor nieuwe smartphone gebruikers en aansluitingen op Sprint’s 3G netwerk met 10 dollar per maand met ingang van 30 januari a.s.

Geen kinderachtige verhoging, zeker niet wanneer je bedenkt dat hiermee het laagst geprijsde maandelijkse abonnement op 80 dollar per maand komt. Op Sprint’s 4G netwerk werd al een ‘premium data’ rate opslag van 10 dollar per maand toegepast.

Het formele verhaal van de aanbieders is dat de kostenverhoging wordt veroorzaakt door het intensieve netwerkgebruik van smartphones.

Met een algemene muiterij van de klanten houden de aanbieders geen rekening want veel klanten zijn inmiddels verslaafd geraakt en zeggen niet zonder te kunnen. Dan doet het er niet zoveel toe of 70, 80 of meer dollar per maand wordt betaald.

Bron: Sprint

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.