OPTA past uitgiftebeleid mobiele nummers aan

OPTA maakt bekend dat haar uitgiftebeleid mobiele nummers is aangepast. De aanpassing is een goede zaak, het maakt een einde aan terugkerende discussie over nummerschaarste, terwijl daarvan in feite geen sprake is.

De situatie vóór deze aanpassing was dat OPTA blokken van 1 miljoen mobiele nummers uitgaf, waarvan er 100.000 direct beschikbaar waren. Dan lijkt het hard te gaan, ondertussen liggen deze nummers op de plank. Alle reden voor aanpassing dus.

Op 13 augustus 2010 berichtten wij over de reactie van BTG op deze wijziging.

Deze aanpassing is gericht op efficiënt nummergebruik. Om die reden zou BTG bij voorkeur hebben gezien dat nummers worden toegekend aan de feitelijke zakelijke gebruiker, naar analogie van de 088-nummers. Dat gaat niet gebeuren.

OPTA gaat mobiele nummers in blokken van 100.000 nummers uitgeven. Ook aanbieders zonder eigen netwerk kunnen nu mobiele nummers krijgen.

Bron: OPTA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.