ECC CEPT: Aanbeveling Numbering and addressing of M2M communications

Het ECC (Electronic Communications Committee) van de CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) consulteert tot 18 maart a.s., een conceptaanbeveling Numbering and addressing of M2M communications.

Door het ECC is een nieuwe aanbeveling opgesteld om nummers voor M2M-toepassingen beschikbaar te krijgen.

Het gebruik van IP-nummers is voorlopig niet van toepassing in openbare netwerken. De aanbeveling is gebaseerd op E.164-nummers van maximaal 15 cijfers.

In Nederland is recent al voorzien in E.164 nummers voor M2M-communicatie (de 097-reeks). LINK 1 febr. De Nederlandse regeling is vanzelfsprekend in lijn met deze aanbeveling.

Leden die M2M internationaal (willen gaan) toepassen, moeten rekening houden met ongelijksoortige nummerreeksen in de verschillende landen waar zij actief zijn. De Nederlandse regeling is naar onze mening al een dieptepuntje, het gebrek aan internationale standaardisatie maakt het daar niet beter op.

Bron: ECC

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.