NL-ix nu onderwerp van overname door KPN

KPN gaat voort op het overnamepad. Vandaag maakt het bedrijf het volgende bekend:

"KPN heeft Netherlands Internet Exchange (NL-ix) overgenomen. NL-ix levert sinds 2001, als het inmiddels 5e grootste internetknooppunt van de wereld, Internet Exchange en peering gerelateerde diensten (uitwisselen van internet verkeer tussen providers) aan circa 270 aangesloten partijen.

Met de acquisitie van NL-ix breidt KPN zijn portfolio in de Wholesale en zakelijke markt uit. Tevens versterkt KPN zijn positie in de markt voor Internet Exchange diensten, diensten in en tussen Carrier Neutral datacenters en ‘Mission Critical Internet’ diensten. NL-ix krijgt met de overname toegang tot meer klanten binnen het zakelijke segment, voor wie deze zeer hoogwaardige internetverbindingen cruciaal zijn. Daarnaast kan NL-ix zijn portfolio verder uitbreiden met een aantal netwerkdiensten van KPN.

NL-ix behoudt zijn eigen identiteit en zal binnen KPN Wholesale als zelfstandige organisatie blijven opereren. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt."

Bron: KPN

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.