ENISA publiceert position paper over Web 2.0 Security and Privacy

Met de opkomst van Web 2.0 komt ook Malware 2.0. ENISA gebruikt twee A4-tjes om de risico’s van Web 2.0 samen te vatten. Er is een ruime variëteit aan misère voorhanden.

ENISA onderbouwt haar waarneming met cijfers. Die liegen er niet om. Tussen 2007 en 2008 is het aantal bedreigingen daadwerkelijk gemeten. Deze laten een toename zien van meer dan 400%. Volgens ENISA wordt dit beeld voornamelijk veroorzaakt door ‘poor development practice’. Geknutsel dus.

In deze position paper beperkt ENISA zich tot specifieke risico’s voor Web 2.0. Zaken als identiteitsdiefstal, pharming, phishing en spam worden buiten beschouwing gelaten.

ENISA draagt ook oplossingen aan voor tekortkomingen in Web 2.0. Daarmee wordt een lange weg ingeslagen, standaardisatie is noodzakelijk. Daarnaast moeten ontwikkelaars op cursus om een einde te maken aan de ‘poor development practices’.

Bron: ENISA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.