OPTA publiceert Schaarsterapportage nummers 2010

OPTA heeft vandaag haar schaarsterapportage 2010 gepubliceerd, het gaat hier om nummers die worden gebruikt in openbare netwerken.

In de schaarsterapportage geeft OPTA een overzicht van de nog beschikbare nummerruimte per nummercategorie, de uitgifte percentages vanaf 2008 en het totaal aantal uitgegeven nummers per categorie.

Enkele opmerkelijke zaken in deze versie van het schaarsterapport: per 31 december 2010 zijn bijna 118 miljoen nummers uitgegeven. In vergelijking met 2009 is dat een stijging van ruim 8%. Bij mobiele nummers is een afvlakking van de groei te zien. Het aantal aanvragen voor Mobiele Netwerkcodes (MNC’s) neemt een flinke vlucht.

De categorie 088-bedrijfsnummers heeft zich ontwikkeld tot een van de meest populaire nummersoorten; per 31 december 2010 waren er 2.011.100 088 nummers uitgegeven. Het gebruik van 088 in mobiele netwerken is nog ver onderontwikkeld.

Bron: OPTA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.