KPN houdt op met beschikbaarstelling openbare KANVAS-overzichten

KPN heeft ons recent geïnformeerd dat KANVAS-overzichten niet meer beschikbaar worden gesteld. Wij hebben geprobeerd hiervoor per direct een gelijkwaardig alternatief beschikbaar te krijgen, wat helaas niet tot resultaat heeft geleid.

KPN verwijst naar regelgeving gekoppeld aan de omstandigheid dat alle aanbieders die gebruik maken van KPN openbare infrastructuur in de KANVAS-administratie zijn opgenomen, de reden waarom KPN zakelijke markt en zijn relaties formeel niet (meer) aan deze informatie kunnen komen.

Wij proberen nu met KPN tot een alternatieve wijze van beschikbaar maken van KANVAS-informatie te komen. Op dit moment hebben wij er geen zicht op of, en zo ja op welke termijn, dit daadwerkelijk gaat gebeuren.

Leden die gebruik maken van KANVAS-overzichten adviseren wij deze niet meer via Telegrootgebruik op te vragen. Doet zich een situatie voor waarin u gebruik moet maken van deze netwerkadministratie neemt u dan contact op met uw lokale, vaste KPN-contactpersoon.

Het in bijgaande brief van KPN genoemde alternatief van de KRAK-lijst voorziet niet in de behoefte omdat de KRAK-lijstinformatie niet gelijkwaardig is aan de KANVAS-informatie.

Bron: KPN

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.