Telecomwet gewijzigd in verband met Nota frequentiebeleid

De wijziging van de Telecommunicatiewet die in de Tweede Kamer aan de orde is, gaat er niet als hamerstuk doorheen. De Kamer heeft enkele redelijk ingrijpende wijzigingen voorgesteld, die onder andere betrekking hebben op de kosten van medegebruik van antenneopstelpunten voor omroepsignaal, overdracht van vergunningen en opschorting van de 800 MHz-veiling.

Discussie over de veiling van 800 MHz-licenties ten behoeve van mobiel breedband zat er aan te komen. Volgens TNO-onderzoek is de kans groot dat mobiel breedbandgebruik in die band oorzaak kan zijn van storing of uitval van onder andere tv-signalen en vaste internetverbindingen. Het Agentschap Telecom en de Universiteit Twente kijken daar anders tegenaan. Deze elkaar tegensprekende meningen zijn voldoende aanleiding voor twijfel in de Kamer. Daarom is voorgesteld de veiling van 800 MHz-licenties op te schorten totdat gegarandeerd kan worden dat er geen interferentie optreedt.

Overdracht van vergunningen voor het gebruik van spectrum ziet de Kamer niet zonder meer zitten wanneer dat leidt tot minder concurrentie.

Wordt vervolgd.

Bron: Tweede Kamer

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.