BEREC publiceert peiling mobiele aflevertarieven (MTRs) per januari 2011

Periodiek informeert BTG over de ontwikkeling van de kosten van aflevering van een gesprek aan een mobiel netwerk (vast-mobiel, mobiel-mobiel): mobile termination rates (MTRs). Het gaat dan over het inkooptarief dat de aanbieders onderling hanteren. Ten opzichte van het voorlaatste meetmoment dalen deze tarieven. Dit is ook waarneembaar in de Nederlandse situatie.

In de meting van januari 2011 is het gemiddelde Nederlandse mobiele aflevertarief 0,042 euro, in de meting van juli 2010 was dat 0,0597. In Europa blijven grote onderlinge tariefverschillen bestaan. Het gemiddelde Nederlandse mobiele aflevertarief blijft ver achter bij de tarieven in landen als Turkije (0,0164) en Cyprus (0,0177). Dit blijkt uit het door BEREC samengestelde overzicht van aflevertarieven per land, per januari 2011.

Bron: BEREC

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.