ICANN neemt omstreden besluit over merknaam-TLD's

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) heeft vandaag het slechtste besluit genomen dat wij tot nu toe van de organisatie hebben gezien, er komt weer een generic top level domain (gTLD) bij, nu voor merknamen. Voor BTG zou dat bijvoorbeeld betekenen .btg in plaats van btg.org.

De meeste ondernemingen en instellingen hebben meerdere gTLD’s geregistreerd of gereserveerd. Vanaf januari kan daar een merknaam gTLD bijkomen.

ICANN is tevreden over het besluit dat, naar zijn oordeel, ‘beter is voor de hele mensheid’. Of dat inderdaad zo is laten we maar voor wat het is, de nieuwe gTLD is in ieder geval goed voor ICANN zelf, want het gaat organisaties ongeveer 200.000 dollar kosten om een merknaam-gTLD te reserveren. Mogelijk kunt u zich nog herinneren dat een reservering in het TLD .eu hooguit 105 euro kostte.

Bron: ICANN

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.