GSMA in tegenaanval tegen EC data roaming voorstel

Naar het oordeel van de GSM Association, de vereniging van de gezamenlijke aanbieders van mobiele diensten, werkt de Europese Commissie met gedateerde tariefinformatie over data-roaming. De informatie van de commissie is inderdaad gedateerd. Dat de GSMA in dit verband van zich laat horen is geen verrassing, maar de kans lijkt ons klein dat de EC het wil horen.

De GSMA laat weten een ‘Data roaming price basket index’ te hebben samengesteld. Deze index volgt de actuele prijsbewegingen van data-roaming in de markt. Uit de eerste index blijkt dat voor 5, 10 en 50 MB verbruik het gemiddelde, gepubliceerde postpaid-tarief in de EU nu tussen 0,67 en 1,16 euro ligt (per MB). Met 1 MB doe je overigens niet veel, dat is 10 mailtjes zonder bijlage of, hooguit, 5 minuten web browsing. De GSMA ziet dat 100MB data roaming voor 0,42 euro per MB over de toonbank gaat.

Bron: GSMA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.