Nieuwe Eurobarometer rapporteert over communicatiediensten bij huishoudens

Vandaag publiceert de EC een nieuwe Eurobarometer over het gebruik van elektronische communicatiediensten door huishoudens. In Nederland hebben alle huishoudens ten minste één vaste en/of mobiele telefoon, 11% van de huishoudens beperkt zich tot alleen een mobiele telefoon. Bij een overgrote meerderheid 62%, is dat geen smartphone. Deze Eurobarometer is gevuld met meer van deze zinvolle en zinloze weetjes.

De EC gebruikt de Eurobarometer ter ondersteuning van haar beleid. Deze keer kan dat maximaal worden benut. Alle populaire EC onderwerpen komen langs: kosten van mobiel netwerkgebruik, het verschil tussen de gekochte snelheid van een internet aansluiting en de daadwerkelijk geleverde snelheid, privacy, kwaliteit en het wisselen van aanbieder.

Op het onderdeel ‘privacy’ wacht de EC een flinke uitdaging. De aanbieders van openbare netwerkdiensten kunnen door de EC worden gereguleerd, de exploitanten van de populaire webdiensten, zoals de social media sites, niet. Iedere actie van de EC op privacygebied zou daarmee zinloos zijn.

Een belegen onderwerp, niettemin is het nu actueel. Meest recent schreven wij hierover op 15 februari 2010 en op 5 juni 2008: het duurt even voordat een onderwerp verder komt. Op 25 mei jl. zijn EU-richtlijnen van kracht geworden die aanbieders verplichten actuele informatie te geven over de snelheid van een aansluiting. Een uitdaging op zich voor de aanbieder, die heeft er gewoonlijk ook geen idee van welke snelheid op enig moment op een aansluiting wordt gehaald.

Bron: EC

Publicatiedatum: 13-7-2011

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.