De kosten van mobiele internetverbindingen

Door verschillende leden is inmiddels geïnformeerd naar de kostenontwikkeling van mobiele internetverbindingen. Helaas kunnen wij daarover nog niets zeggen bij gebrek aan een actueel gedetailleerd beeld per type gebruiker. Dat gedetailleerde beeld per type gebruiker is niet eerder beschikbaar dan in december a.s. Tot die tijd hoort u ons niet over dit onderwerp. Voor het moment verzamelen wij tariefinformatie van aanbieders in landen waar nieuwe (data)tariefplannen worden toegepast. Daaruit blijkt dat de zware datagebruiker (meer dan 2 GB/maand) de VS beter kan mijden, Japan is de place to be hoewel het u ook daar nog 54 dollar per maand kost voor onbeperkt gebruik over 37.5 Mbps.

Op 9 juni berichtten wij kort over de gang van zaken rond netneutraliteit in de Tweede Kamer. Helaas voor de gemiddelde individuele mobiele datagebruiker is door de Tweede Kamer, met ruime meerderheid van stemmen, het verkeerde besluit genomen. De handelswijze van de gezamenlijke mobiele aanbieders naar aanleiding van het genomen besluit was voorspelbaar, de gevolgen voor de individuele mobiele datagebruiker eveneens.

Aan enkele aanbieders van mobiele diensten is gevraagd of deze hun nieuwe tariefplannen willen toelichten, bij voorkeur op basis van het rekenmodel dat daaraan ten grondslag ligt. Dat is op de Combidag van 22 september a.s. aan de orde.

Bron: AndroidTabletFanatic, BTG

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.