OPTA publiceert Marktmonitor 1e kwartaal 2011 vaste telefonie

Periodiek brengen wij OPTA’s Marktmonitor onder uw aandacht. Meest recent op 24 januari 2011. Vandaag publiceert OPTA haar Marktmonitor over het eerste kwartaal van 2011. Over het geheel geeft de Marktmonitor vanaf medio 2008 een stabiel beeld. In het totaal aantal vaste telefonie retail aansluitingen is nauwelijks ontwikkeling waar te nemen. Tussen PSTN en VoB aansluitingen wordt op bescheiden schaal gemuteerd.

Tussen al die rust springt de vrije val van het aantal CPS-aansluitingen in het oog. In 17 december 2007 hebben wij u het einde van CPS in het vooruitzicht gesteld. CPS is vanaf dat moment in een vrije val geraakt.

De retail jaaromzet van verkeer is tot en met 2010 teruggelopen, maar nog steeds op een respectabel niveau. Rekening houdend met de tariefontwikkeling in 2011, verwachten wij dat het tij keert.

Bron: OPTA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.