OPTA-besluit wholesale mobiele afgiftetarieven teruggedraaid

Op 8 juli 2010 hebben wij u geïnformeerd over het besluit van OPTA inzake wholesale afgiftetarieven voor vaste – en mobiele netwerken voor de periode tot juni 2013.

Besluiten zijn dezer dagen beperkt houdbaar, in het bijzonder die van OPTA. Er is altijd wel een partij die naar de rechter stapt. T-Mobile, Vodafone, KPN, Schiphol Telematics, UPC, Hilf Telecom, Ziggo, Tele2, Lycamobile en BT hebben met uiteenlopende bezwaren tegen het besluit van OPTA de gang naar de rechter gemaakt. OPTA kon zich daar eveneens melden. Uiteindelijk is men gefinisht bij het CBb, en dat komt vooral omdat het daar ophoudt.

De uitspraak van het CBb bestaat uit 42 pagina’s weinig uitnodigende tekst, maar is toch de moeite van het doornemen waard. Voor de leden is van belang dat het wholesale mobiele afgiftetarief (MTA) per 1 september 2012 niet 1,2 eurocent bedraagt maar het dubbele, 2,4 eurocent dus. Dat vindt u ook weer terug in het vast-mobiel tarief voor de retailmarkt.

Bron: CPb

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.