Tweede Kamer sleept extra frequentieruimte voor nieuwkomers in de wacht

In een van de vele commissievergaderingen in de Tweede Kamer is vanochtend de minister van EL&I toch akkoord gegaan met het reserveren van extra frequentieruimte voor nieuwkomers op de markt. Op 1 oktober 2010 maakte de vereniging haar reactie op de consultatie ‘beleidsvoorstellen voor de strategische nota mobiele communicatie’ bekend. Kern was dat BTG geen levensvatbare nieuwkomers verwacht, een nieuwkomer die tevens een mobiel netwerk bouwt is naar ons oordeel al helemaal geen realistische optie.

In de commissievergadering werd duidelijk dat de Kamer er anders over denkt. Men verwacht concurrentie te stimuleren met nieuwkomers en wil de beschikbare frequentieruimte daarvoor uitgebreid zien. Naar ons oordeel blijft er dan nog meer frequentieruimte ongebruikt. De commissie denkt aan twee of meer nieuwkomers. Of dat concurrentie stimuleert is nog de vraag, u herinnert zich de situatie dat we in Nederland vijf aanbieders van mobiele diensten hadden.

Bron: Ministerie EL&I

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.