OPTA consulteert over FttO en wholesale breedbandtoegang

In november 2010 berichtten wij dat OPTA met een nieuwe ronde marktanalyses is gestart. Daarvan is al het nodige voorbij gekomen, vandaag publiceert OPTA twee nieuwe ontwerpbesluiten marktanalyses, wholesale breedbandtoegang en huurlijnen (WBT) en ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (FttO), die met ingang van vandaag worden geconsulteerd. Sluitingsdatum van deze consultaties is 17 november 2011.

In het ontwerpbesluit marktanalyse wholesale breedbandtoegang en huurlijnen is KPN aangewezen als partij met aanmerkelijke marktmacht voor wat betreft hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang. In de praktijk leidt dat tot een situatie waarin KPN wholesale toegang op het kopernetwerk moet verkopen aan andere aanbieders. OPTA is van mening dat er op dit onderdeel voldoende concurrentie is en trekt eerder aan KPN opgelegde verplichtingen in.

OPTA wijst KPN ook niet aan als partij met aanmerkelijke marktmacht voor toegang tot de zakelijke glasvezelnetwerken.

Naar onze inschatting eindigt deze consultatieronde weer bij de rechter. BTG reageert dan ook niet op deze consultaties.

Bron: OPTA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.