BEREC publiceert SMS benchmark snapshot

Voor de eerste maal publiceert BEREC zijn 'SMS benchmark snapshot’. Deze eerste snapshot geeft de wholesale off net sms-tarieven voor het nationaal afleveren van sms-berichten. In sommige landen is het sms-tarief afhankelijk van het volume. In die situaties is door BEREC het laagste tarief, gebaseerd op het hoogste volume, gehanteerd. Slovenië maakt gebruik van bill & keep voor nationaal sms-verkeer, Zwitserland heeft een variant hierop met hetzelfde resultaat.

Voor enkele landen blijkt het wholesale sms-tarief vertrouwelijk te zijn, van Duitsland, Luxemburg, Nederland en Zweden is geen tariefinformatie beschikbaar. Voldoende ruimte voor verbetering van dit niet complete ‘snapshot’.

Het gemiddelde nationale off net sms aflevertarief van alle in de snapshot betrokken landen is 0,0352 euro, het gewogen gemiddelde tarief bedraagt 0,0298 euro.

Bron: BEREC

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.