OPTA: aanvullende marktanalyse vaste en mobiele gespreksafgifte

Vandaag wordt bekend gemaakt dat OPTA een consultatie ontwerpbesluit aanvullende marktanalyse vaste en mobiele gespreksafgifte gaat uitvoeren. De aanleiding tot deze consultatie aanvullende analyse is het toepassen van een alternatieve berekeningsmethode van de vaste kosten die een aanbieder maakt als gevolg van een CBb-uitspraak. Mede op basis hiervan stelt OPTA tariefplafonds vast.

Door het toepassen van een alternatieve berekeningsmethode verandert de uitkomst. Helaas niet in positieve zin, de tariefplafonds worden hoger.

Eerder hebben wij bezwaar geuit tegen de vaststelling van de voip-licentiekosten die naar ons oordeel 0 moeten zijn in de toen gehanteerde berekeningsmethodiek. Dit krijgt ook een verrassende wending, OPTA zegt hierover:

Voor wat betreft OPTA’s onderzoek naar de VoIP-licentiekosten concludeert OPTA in het ontwerpbesluit dat deze lager uitvallen dan in het primaire besluit. Door de overgang naar de plus BULRIC-kostenmethode wordt de kostprijs hoger en door de lagere VoIP-licentiekosten wordt de kostprijs lager. Beide effecten heffen elkaar vrijwel op waardoor het uiteindelijke tariefverschil ten opzichte van het primaire besluit nihil is.

Bron: OPTA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.