Tarieven M2M-nummerblokken (0970) aangepast

Met de introductie van de nummerreeks 0970 (bestemming zie hieronder, maar ook M2M), wordt OPTA’s tariefklassentabel aangepast. Hieraan wordt tariefklasse 8 toegevoegd. 0970-nummers worden toegekend aan aanbieders in blokken van 1000 nummers. Het tarief voor het toekennen van 0970 nummers bedraagt 0,50 euro met een minimumbedrag van 200 euro, de jaarlijkse vergoeding is 0,10 euro met een minimumbedrag van 55 euro.

Wij hebben onze leden op 23 augustus 2010 geïnformeerd dat naar het oordeel van BTG de bestemmingsdefinitie van de 0970-reeks in de eerste tekst rekbaar is, daarbij waren 6 pagina's toelichting nodig. Dat heeft geresulteerd in een situatie dat 0970 nu voor alle diensten kan worden gebruikt.

De bestemmingsdefinitie in het nummerplan is:

 1. elektronische communicatiediensten voor geautomatiseerde toepassingen en
 2. overige elektronische communicatiediensten.

In de verre toekomst gaat u 0970-nummers vooral tegenkomen in mobiele netwerken.

Helaas heeft ons bezwaar tegen de uitgifte van 0970-nummers alleen aan aanbieders geen gehoor gevonden. Deze nummers worden uitsluitend toegekend aan aanbieders, niet aan de belanghebbende, de feitelijke nummergebruiker.

Bron: OPTA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.