KPN verkoopt KPN France aan Bouygues Telecom

KPN heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn Franse mobiele dochter KPN France aan Bouygues Telecom. De verkoop zal in het vierde kwartaal van 2011 worden afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Als zogeheten ‘virtuele aanbieder’ (ook wel MVNO genoemd) levert KPN France mobiele diensten onder het merk Simyo aan ca. 180.000 Franse mobiele bellers. De verkoop heeft geen gevolgen voor de dienstverlening aan klanten.

KPN blijft nog actief op de Franse mobiele markt door Ortel Mobile, dat zich in een aantal Europese landen op het cultureel segment richt (naast Frankrijk ook in België, Duitsland, Nederland, Spanje en Zwitserland). De verkoop van KPN France past in de eerder gemelde strategie van KPN om buiten zijn thuismarkten te focussen op de versnelde groei van Ortel Mobile.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.