OPTA en KPN botsen opnieuw

Met een zekere regelmaat steekt het de kop op, een botsing tussen KPN en OPTA. De aanleiding is, zoals we gewend zijn, dat OPTA vermoedt dat KPN zich niet aan de regels houdt. Voormalig KPN directeur Wim Dik wist al te melden dat hij de account managers niet aan een lijntje had, vandaag zal dat niet veel anders zijn.

Inmiddels zijn de procedures alweer gestart, dat gaat de nodige tijd nemen. Op enig moment horen we hoe dit tot een einde wordt gebracht. Niettemin is KPN verrast door OPTA’s berichtgeving. Ondanks dat wij allemaal in dezelfde realiteit leven, kan de beleving toch heel verschillend zijn.

De reactie van KPN:

KPN is verrast door het bericht van de OPTA. Wij zijn ons bewust van enkele zaken waarover nu procedures lopen en waarop de berichtgeving betrekking zou kunnen hebben. Wij menen dat KPN in deze zaken, waarover reeds een aantal rechtszaken loopt, correct en niet in de strijd met de wet heeft gehandeld. KPN heeft een uitgebreid compliance-programma en heeft een handvest met de OPTA, waarmee actief wordt bevorderd dat er door de medewerkers van KPN altijd conform wet- en regelgeving wordt gehandeld. KPN werkt met uitvoerige interne procedures om dit handvest nauwgezet na te leven.

Bron: OPTA, KPN

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.