Vodafone kampt nog steeds met grote problemen

Het is Vodafone gelukt vannacht het 2G (bellen en sms) en 3G (mobiel internet) netwerk weer op te starten. Helaas duurt het aansluiten van alle klanten langer dan Vodafone gisteren verwachtte, omdat de verbinding van de noodvoorziening met de zendmasten handmatig moet worden uitgevoerd.

Voor het opstarten van het het 2G-netwerk is een noodvoorziening geplaatst. Het 3G-verkeer wordt gedeeltelijk omgeleid via andere locaties. Voor de helft van de getroffen klanten zou het bel-, sms- en voicemail-verkeer tegen 10 uur vanochtend hersteld moeten zijn. Ook zou een beperkt deel van het 3G-verkeer (mobiel internet) hersteld moeten zijn. Het herstellen van de problemen voor overige klanten op het gebied van bellen, sms en voicemail zal volgens Vodafone de rest van de dag duren. Het zal overigens nog enkele dagen duren voordat alle problemen voor 3G (mobile internet) volledig hersteld zullen zijn. Ook klanten in het buitenland ervaren nog problemen.

Vaste nummers

De bereikbaarheid van zakelijke klanten van de vaste telefoniedienst van Vodafone is volgens de telecomprovider verbeterd. Klanten kunnen echter nog problemen ervaren met gebeld worden, met name inkomend verkeer van buiten het Vodafone-netwerk. Bellen naar vaste nummers zou in principe zonder problemen moeten verlopen. Voor zakelijke klanten die gebruikmaken van machine-to-machine diensten zou vanaf 10 uur vanochtend de service bij de helft van hun aansluitingen werken. Het zal nog de hele dag duren voordat de dienst ook voor de overige aansluitingen hersteld zal zijn. De verwachting is dat de technici hier nog de hele dag mee bezig zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.