Detron wint grote overheidsaanbesteding

Detron ICT & Telecom Groep heeft de aanbesteding van de overheidstelecommunicatie (OT2010) van het cluster VoIP-centrales gewonnen. Dit is de grootste opdracht die Detron in haar driejarig bestaan heeft binnengehaald. De Staat en Detron hebben onlangs de overeenkomst ondertekend.

De overeenkomst draait om de levering van op IP gebaseerde communicatiesystemen, inclusief de basisdienstverlening, die nodig is voor het inrichten, implementeren en beheren van die systemen. Van de overeenkomst gaan negen ministeries inclusief ongeveer 100 (rijks)overheidsorganisaties gebruikmaken. De overheid verwacht over de gehele looptijd van maximaal acht jaar circa 100.000 VoIP-poorten af te nemen. ‘Met het binnenhalen van deze grootste Nederlandse VoIP-opdracht bewijst Detron ook voor de overheid een relevante telecom- en ICT-partner te zijn op dit gebied’, aldus George Banken, CEO van Detron ICT & Telecom Groep.

Cluster

De keuze voor Detron is onder andere gebaseerd op het concept dat ontwikkeld is in samenwerking met telefooncentraleproducent Mitel. Het cluster VoIP-centrales, die in november 2011 werd aanbesteed, is daarnaast het specialisme van de businessunit Detron Telecom Enterprise. Het team heeft ervaring met vraagstukken op het gebied van VoIP-telefonie en aanvullende functionaliteiten zoals audio- en videoconferencing en hosted telefonie, waarbij de centrale in de cloud staat. Na de proof of concept-fase zal naar verwachting in juni 2012 gestart worden met de inrichting en implementatie van de eerste VoIP-centrales. Detron ICT & Telecom Groep is met een omzet van ruim 100 miljoen en zo'n 500 medewerkers volgens eigen zeggen een van de grootste niet-beursgenoteerde ICT-ondernemingen van Nederland. Detron Telecom Solutions biedt integrale vaste en mobiele spraak- en datacommunicatieoplossingen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.