Geen vrolijk Pasen voor Vodafone

Het door brand getroffen Vodafone verwacht aanhoudende problemen met bellen, sms’en en mobiel internetten gedurende het Paasweekend. Vannacht heeft Vodafone volgens eigen zeggen gestaag voortgang geboekt bij herstelwerkzaamheden van het netwerk. Experts uit binnen- en buitenland (van zowel Vodafone als partnerbedrijven) zijn ter plaatse om te assisteren bij de herstelwerkzaamheden. 

In 75 procent van het getroffen gebied zou bellen en sms’en weer mogelijk zijn. De klantervaring zal echter nog steeds niet optimaal zijn wanneer klanten zich verplaatsen tijdens het bellen. Het herstel van 3G (mobiel internet) verloopt volgens de woordvoerders volgens planning, maar gaat zeker nog enkele dagen in beslag nemen.

Vertraging

Het herstel van het netwerk neemt langer in beslag dan gehoopt. Onder andere omdat er op verschillende geografische locaties in het gehele land (Rotterdam, Groningen en Maastricht) door ingenieurs gewerkt wordt aan de configuratie van het netwerk. Het handmatig aansluiten van de zendmasten op de noodvoorzieningen vordert gestaag. Een complicerende factor is dat zendmasten niet alleen handmatig aangesloten moeten worden, maar ook handmatig moeten worden ingesteld.

Filevorming

Een deel van de klanten krijgt tijdens de Paasdagen te maken met voicemailproblemen. Vodafone verwacht die pas over enkele dagen te kunnen herstellen. Daarnaast is er aanhoudende filevorming op het netwerk, waardoor klanten ook elders in binnen- of buitenland soms meerdere pogingen moeten ondernemen om een gesprek of datasessies op te zetten, of om iemand te bereiken. Vodafone verwacht het gehele Paasweekend nodig te zullen hebben om alle diensten (zowel voice, sms en data) weer op orde te krijgen. Vodafone blijft met man en macht werken aan het oplossen van alle problemen en betreurt dat het herstel van de storing langer duurt dan aanvankelijk verwacht werd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.