KPN kampt met storing

Sinds vanochtend kampt KPN met een storing in een van de vier verkeersknooppunten in Utrecht. Daardoor was het mogelijk dat mobiele klanten van KPN in die regio problemen ondervonden met het krijgen van verbinding. Ook de vaste verbinding van een aantal zakelijke klanten van KPN ondervond hinder. Consumenten thuis zouden geen last hebben van deze storing.

Het herstel van de KPN-diensten in de regio Utrecht verloopt volgens de woordvoerder voorspoedig. Men verwacht vanmiddag om circa 14.00 uur klaar te zijn met de herstelwerkzaamheden. Over de oorzaak van de storing worden geen mededelingen gedaan. De voorspoedige herstelwerkzaamheden betekenen volgens de woordvoerder echter niet dat klanten van KPN geen hinder meer kunnen ondervinden. Hoewel de storing van KPN zich net als bij Vodafone in een van de verkeersknooppunten afspeelde, zijn beide storingen volgens de woordvoerders qua omvang en impact absoluut niet met elkaar te vergelijken.

Backup P200

De storing van KPN had vanochtend vroeg ook kortstondig impact op het landelijke P2000 (pager) systeem. P2000 is een van de communicatiemiddelen die hulpdiensten gebruiken. P2000 is voor ongeveer een half uur overgeschakeld op het back-up systeem. Dat systeem heeft volgens KPN goed gewerkt. Het landelijke alarmnummer 1-1-2 is goed bereikbaar geweest.

Update

KPN heeft volgens eigen zeggen de storing in de regio Utrecht verholpen. Sinds 12.50 uur zouden alle verbindingen weer goed moet werken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.