BTG start projectgroep Bring your own device (BYOD)

Belangenvereniging BTG gaat binnenkort van start met de projectgroep Bring your own device. Het gaat om een besloten groep die in principe alleen toegankelijk is voor gewone, geassocieerde en buitengewone leden van de vereniging. Geïnteresseerde leden kunnen zich aanmelden via het onderdeel Projectgroepen in het ledengedeelte. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! Na aanmelding ontvang je een persoonlijke uitnodiging voor een eerste kennismakingsbijeenkomst.

In de projectgroep BYOD komen alle vraagstukken rond van huis meegebrachte hardware aan de orde. Tijdens de eerste BTG Combidag 2012 in de Heerlickheijd van Ermelo werd het onderwerp BYOD al kort aangestipt. Bring your own betekent in de praktijk vaak on your own, zo werd geconcludeerd. Van huis meegebrachte apparatuur, zoals iPads, wordt vaak niet ondersteund.

Volgens Cisco is BYOD in Nederland inmiddels geen trend meer, maar realiteit: 85 procent van de Nederlandse werknemers gebruikt een privéapparaat voor werkdoeleinden. 12 procent gebruikt zelfs twee privéapparaten. Maar uit beveiligingsoogpunt is BYOD een complete nachtmerrie, zo constateerde beveiligingsspecialist ESET onlangs. BTG-leden worstelen vooral met de juridische haken en ogen en met het opstellen van een gebruikersreglement.

Kortom: genoeg aanleiding om de koe bij de horens te vatten.

Vragen? Stuur een e-mail naar: kennismanager@btg.org

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.