BTG start projectgroep Cloud computing

Belangenvereniging BTG gaat binnenkort van start met de projectgroep Cloud computing. Het gaat om een besloten groep die in principe alleen toegankelijk is voor gewone, geassocieerde en buitengewone leden van de vereniging. Geïnteresseerde leden kunnen zich aanmelden via het onderdeel Projectgroepen in het ledengedeelte. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! Na aanmelding ontvang je een persoonlijke uitnodiging voor een eerste kennismakingsbijeenkomst.

Neelie Kroes, eurocommissaris voor de Digitale agenda, gooide begin dit jaar de knuppel in het hoenderhok. Tijdens het World Economic Forum 2012 in het Zwitserse Davos pleitte zij in een speech voor een zogenoemd cloud-pact. In dit partnerschap moeten overheden, de ICT-industrie en bedrijven die op cloud computing willen overstappen gaan samenwerken. Kroes wees op de economische voordelen die de cloud kan bieden. Tegelijkertijd noemde ze struikelblokken bij cloud computing, zoals juridische garanties, standaarden, certificeringen en interoperabiliteitsissues. Ook volgens de opstellers van een sectorrapport van ABN AMRO zijn alle ingrediënten aanwezig om te profiteren van cloud computing. Cloud computing kampt volgens de onderzoekers echter met groeistuipen.

Gebruikers van het eerste uur

Er is aan gebruikers van het eerste uur gevraagd waarom ze nu serieus cloud-oplossingen zijn gaan gebruiken. Kosten speelden een grote rol in hun overwegingen, maar bleken niet de belangrijkste reden. Doorslaggevend was vooral de belofte dat je via de cloud hardware-, tijd- en plaatsonafhankelijk kunt werken. Flexibiliteit is dus hét argument voor cloud computing. Zakelijke eindgebruikers, zoals BTG-leden, twijfelen nog over drie punten: databescherming, continuïteit van de leverancier en het risico van de dienst afgesloten te worden.

SLA

Afgaande op de argumenten om (nog) geen cloudoplossingen af te nemen, blijkt dat de rem op cloud computing hoofdzakelijk een vertrouwenskwestie is. In elk geval is het belangrijk om bij cloud-gebaseerde oplossingen aandacht te besteden aan een goede SLA (Service Level Agreement). In de projectgroep zullen deze en andere aspecten dan ook uitgebreid aan de orde komen.

Vragen? Stuur een e-mail naar: kennismanager@btg.org

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.