Minister Verhagen volgt ontwikkelingen bij KPN met argusogen

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vindt dat de belangen van aandeelhouders, medewerkers en klanten van KPN bij besluiten over de toekomst van het bedrijf voorop dienen te staan. Vanavond werd bekend dat het Mexicaanse América Móvil als gevolg van diverse aandelentransacties inmiddels 20,92 procent van de gewone aandelen KPN in bezit heeft.

Het kabinet volgt de ontwikkelingen rond KPN nauwgezet, niet alleen vanwege de betekenis van het bedrijf voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid, maar ook voor de vele klanten van een van de grootste aanbieders van telecomdiensten van het land.

Minister Verhagen: ‘Ik heb contact met KPN en ben ervan overtuigd dat het bedrijf belangen van aandeelhouders, medewerkers en klanten bij hun besluiten over de toekomst van het bedrijf zal betrekken.'

Los van de uitkomst van deze ontwikkelingen moeten klanten van KPN volgens de minister vanzelfsprekend gebruik kunnen blijven maken van de telefoon- en communicatiediensten: bellen, internetten en televisie. Er verandert volgens hem niets aan de wettelijke verplichtingen van het bedrijf. De Nederlandse toezichthouders OPTA en NMa zullen toezien op een juiste werking van de telecommarkt en op de belangen van de klanten en consumenten zoals ze nu ook al doen.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.