Koning & Hartman tekent partnerovereenkomst met Huawei

 Technologiebedrijf Koning & Hartman heeft een partnerovereenkomst getekend met het Chinese Huawei Enterprise, wereldwijd leverancier van informatie- en communicatietechnologieoplossingen. Naast het vermarkten van Huawei's ICT-producten in de Benelux, is Koning & Hartman tevens aangesteld als gecertificeerd partner voor het onderhoud en beheer ervan.

De privaat gefinancieerde onderneming Huawei is al ruim twintig jaar actief op de carrier-markt. Vanuit deze marktervaring heeft het bedrijf oplossingen voor het zakelijke segment ontwikkeld op het gebied van netwerkinfrastructuur, unified communications, cloud computing en datacenterbeheer. Huawei kiest voor een indirecte benadering van de Benelux-markt.

Volgens Oswald Coene, algemeen directeur Koning & Hartman, heeft Huawei een hightech portfolio en de juiste ambities, die aansluiten bij de strategie van Koning & Hartman. ‘Samen met Huawei spelen we in op de trend waarbij IT en telecommunicatie steeds meer in elkaar overvloeien. Het gebruik van de mobiele telefoon als primair communicatiemiddel is daar een mooi voorbeeld van. De oplossingen van Huawei zijn volledig gebaseerd op open standaarden en vormen een aanvulling op ons portfolio van producten en diensten.’ Channel director Yung Ong bij Huawei Enterprise: ‘De ICT-industrie verandert in rap tempo. Marges staan onder druk en investeringen worden uitgesteld. Onze channelpartners zijn een essentieel onderdeel van onze marktbenadering. Alle business leads verlopen dan ook via onze gecertificeerde partners. Met Koning & Hartman hebben we er een partner bij die beschikt over alle benodigde kennis, kwalificaties en certificeringen om het Huawei-portfolio in de markt te zetten, maar ook om installaties te kunnen onderhouden.’

Met ruim 500 medewerkers is Koning & Hartman een technologiebedrijf voor de telecom, industrie en infrastructuur. Het netwerkinfrastructuurportfolio van Huawei bestaat uit ethernet switches, routers, WLAN-devices, MSTP, WDM, toegangs- en beveiligingsproducten. Daarnaast levert Huawei infrastructuuroplossingen voor wide area interconnectie en campus netwerken. Het enterprise communicationportfolio bestaat uit callcenter-, unified communication- en videoconferencingoplossingen. Datacenteroplossingen omvatten servers, opslag, datacenter Ethernet switches, routers en control center-software. Industriespecifieke oplossingen zijn onder meer ontwikkeld voor overheden en publieke instanties (e-Government, e-City, e-Health, e-Education,), GSM-R voor hogesnelheidstreinen, digitale olievelden en smart grid.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.