Netwerk Vodafone gaat drastisch op de schop na storing

Vodafone gaat zijn telecomnetwerk in Nederland versneld moderniseren na de storing van april dit jaar, waardoor klanten dagenlang niet konden bellen of internetten. Het bedrijf voert het investeringsbudget dit jaar ‘significant’ op. Het gaat zeker om een verhoging van meer dan 50 miljoen euro ten opzichte van de besteding van 250 miljoen euro in het afgelopen jaar. Dit zegt algemeen directeur Rob Shuter van Vodafone Nederland in een gesprek met het Financieele Dagblad.

‘De schade als gevolg van de storing (lees hier verder) bedraagt volgens Shuter al meer dan 50 miljoen euro, wat niet volledig wordt gedekt door de verzekering. Vodafone heeft nu besloten om het aantal netwerklocaties terug te schroeven van twaalf naar enkele zwaar beveiligde datacentra. Deze operatie duurt tot 2015. Ondertussen vernieuwt het bedrijf antennes, basisstations en bekabeling door krachtigere apparatuur en nieuwe hardware die ook de uitrol van een nieuw netwerk voor nog sneller mobiel internet moeten vergemakkelijken. Sluitstuk is de overgang naar een netwerk dat alle diensten (telefonie, data en video) over dezelfde infrastructuur afhandelt. Dit zou moeten leiden tot minder kwaliteits- en snelheidsverlies.

Storingsapp

Shuter verwacht dat klanten wel last zullen hebben van de modernisering. De aanpassingen na de brand hebben al tot ‘meer instabiliteit geleid dan wij wensten’, zegt hij. Het bedrijf kreeg te maken met een kleinere storing in Utrecht en met problemen met verbindingen voor telecomaanbieders die gebruikmaken van het Vodafone-netwerk. Vodafone hoopt de overlast van de nieuwe operatie tot een minimum te beperken door zijn klanten goed te informeren over de werkzaamheden. Klanten kunnen straks ook via een app op hun smartphone klagen over verbindingsproblemen.

Bron: Het Financieele Dagblad

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.