Detron boert goed na herfinanciering

De omzet van Detron ICT & Telecom Groep, leverancier van ICT- en telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt, is het eerste halfjaar van 2012 gestegen van 52 miljoen euro naar 60 miljoen euro, een groei van ruim 15 procent. De bedrijfswinst op basis van EBITDA steeg nog sterker, te weten: 30 procent en kwam uit op 4,3 miljoen euro. De helft van de omzetgroei is overigens toe te rekenen aan de acquisities die Detron in 2011 heeft gedaan. De andere helft, 7,5 procent, bedroeg autonome groei.

De winstgevendheid van de omzet is gestegen met 12 procent en vloeit voort uit het verbeterprogramma dat eind 2011 is gestart. Sindsdien heeft Detron haar organisatie onderverdeeld in relatief kleine businessunits. Deze businessunits staan dicht bij de klanten en kunnen snel inspelen op de vraag en behoefte uit de markt. Daarnaast is Detron in de eerste maanden van 2012 van start gegaan met de naamswijziging van haar dochterbedrijven Kender Thijssen en Finntax naar Detron ICT Solutions en Detron Telecom Solutions. Detron positioneert zich volgens eigen zeggen nu veel duidelijker als totaalleverancier van ICT- en telecomoplossingen voor de zakelijke markt. In het eerste halfjaar heeft Detron er volgens eigen zeggen een groot aantal nieuwe klanten bij gekregen waaronder RTL Nederland, Tennet en de retailorganisaties Etam, Spar en Mitros. Op de publieke markt heeft Detron de aanbesteding van de overheidstelecommunicatie (OT2010) van het cluster VoIP-centrales binnengehaald.

CEO George Banken: ‘Een oude wens is in vervulling gegaan. We hebben een modus gevonden om het gevoel en de klantgerichtheid van een familiebedrijf in te bedden in de structuur van een grote organisatie. Onze klanten krijgen daardoor een veel directere relatie en grotere gedrevenheid van onze mensen.’

Herfinanciering

In mei van dit jaar is Detron met haar huisbankier Rabobank een herfinanciering van de bestaande leningen overeengekomen, waardoor de uitgaven voor aflossing en rente sterk zijn gedaald. Detron is hierdoor volgens eigen zeggen beter in staat verder te werken aan de groei en verbetering van de kwaliteit van haar dienstverlening. Begin juli heeft Detron aangekondigd dat zij het IT-bedrijf Issue te Rotterdam overneemt. Dit bedrijf met circa 65 medewerkers zal naar verwachting 35 miljoen euro aan omzet op jaarbasis gaan toevoegen. Detron en Issue werkten reeds op klantniveau samen. Daarnaast beschikt Issue over een tenderdesk met kennis van openbare aanbestedingen.’ Voor heel 2012 verwacht Detron een omzetniveau van 135 tot 140 miljoen euro te realiseren. De bedrijfswinst zal in dezelfde mate stijgen als in het eerste half jaar. Tevens werkt de onderneming aan operationele verbeteringen, zoals het verhogen van de klanttevredenheid bij de helpdeskondersteuning. Ook zal veel aandacht besteed worden aan de uitrol van de zogenoemde ‘cloud werkplek' voor de zakelijke markt. Hiermee kunnen medewerkers vanaf elk apparaat bij hun data en applicaties en hoeven bedrijven niet meer te investeren in apparatuur of software.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.