Vodafone Nederland meldt voortaan praktische internetsnelheden

Vodafone Nederland wil de klantverwachting en praktijkervaring voortaan beter op elkaar afstemmen. Daarom meldt de telecomprovider vanaf vandaag bij elk mobiel internetabonnement de praktische snelheidsrange. Deze range geeft klanten een indicatie van de internetsnelheid die zij kunnen verwachten bij gangbaar gebruik, zoals in een rijdend voertuig. De ranges worden getoond in advertenties waarin tevens theoretische maximumsnelheden worden genoemd.

Vodafone is volgens eigen zeggen de eerste mobiele aanbieder die praktische snelheden vermeldt. De wijzigingen zijn het vervolg op een dialoog met klanten en andere belanghebbenden. Met de praktische snelheidsranges wil Vodafone Nederland meer inzicht geven in wat klanten in de praktijk kunnen verwachten. De praktische snelheidsrange geeft een indicatie van de snelheid die klanten in 50 procent van de gevallen kunnen verwachten.

Taxi’s

De ranges zijn bepaald op basis van tests met taxi’s die overal in Nederland rondrijden met meetapparatuur die 24 uur per dag automatisch gesprekken en mobiele internetsessies opzet. In de toekomst zullen de ranges verder worden verfijnd door gebruik te maken van uitgebreidere taxitests en een interactieve app waarmee klanten ook zelf snelheden kunnen rapporteren.

Maximale snelheid:   1,8 Mbps     3,6 Mbps     7,2 Mbps     14,4 Mbps     28,8 Mbps

Praktische snelheid:   0,5 - 1,5         1 – 2          1,5 – 3           2 – 4              2,5 - 5

 

 

Geen garanties

De gegeven range is geen gegarandeerde snelheid. In 25 procent van de gevallen zullen klanten naar verwachting een hogere of lagere snelheid ervaren, afhankelijk van de omstandigheden waaronder dit gebeurt. Tot nu toe werden alleen de maximaal theoretische snelheden van het netwerk vermeld. Deze snelheden zijn echter technische kwalificaties die geen rekening houden met externe factoren die van grote invloed zijn op snelheid die klanten werkelijk ervaren, zoals het apparaat dat wordt gebruikt, de locatie, medegebruikers op het netwerk, beweging en de internetbestemming. De snelheden worden bij Vodafone niet beperkt als de bundel verbruikt is. Klanten krijgen binnen en buiten de bundel de snelheid die gegeven de externe factoren en het gekozen abonnement maximaal beschikbaar is. Op dit moment verschillen internetbundels bij Vodafone niet alleen op de geboden maximum snelheid; hogere snelheden gaan doorgaans gepaard met grotere internetbundels. De snelheidsranges voor elk van de abonnementen zijn volgens Vodafone voldoende om van alle typen diensten gebruik te maken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.