T-Mobile kondigt de uitrol aan van LTE in Nederland

De omzet van T-Mobile Nederland over het tweede kwartaal 2012 daalde met 3,9 procent naar 419 miljoen euro vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2011 als gevolg van overheidsmaatregelen met betrekking tot interconnectiekosten en roaming. Wanneer de effecten van deze maatregelen niet worden meegenomen, daalde de omzet desondanks nog met 1 procent ten opzichte van 2011. Het bedrijf kondigt tevens de uitrol aan van LTE in Nederland aan. Een tijdschema hiervoor is echter niet bekendgemaakt.

De aangepaste EBITDA steeg in het tweede kwartaal met 3,9 procent naar 133 miljoen euro vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2011. Aangedreven door het prepaidsegment daalde het totale klantenbestand in het tweede kwartaal van 2012 met zo’n twee procent naar 4,7 miljoen vergeleken met het tweede kwartaal van 2011 en het eerste kwartaal van 2012. Het postpaidsegment steeg zeven procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2011 en één procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2012. De dalende sms- en voicediensten en de impact van overheidsmaatregelen werden gecompenseerd door het prijsbeleid en, net als eerdere jaren, een gestage groei van het aantal postpaidklanten.

ARPU

CEO Thomas Berlemann van T-Mobile Nederland: ‘We zijn opnieuw tevreden over de ontwikkelingen van onze postpaidactiviteiten op de consumenten- en MKB-markt. Door een snellere daling in het aantal prepaidklanten daalde ons totale klantenbestand met twee procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzettrend en de daling van de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) benadrukken hoe belangrijk het is om onze strategie te richten op de ontwikkeling van diensten met meer toegevoegde waarde voor onze klanten. We blijven daarom investeren in onze kernmarkten en kerncapaciteiten ten aanzien van mobiel internet. Onze kostenverlagende initiatieven en ons strategieontwikkelingsprogramma, Play2Win, blijven ons concurrentievermogen en ons vermogen om in te springen op de snelveranderende behoeften van onze klanten verbeteren.’

Dataverkeer

T-Mobile kondigt ook de uitrol aan van LTE in Nederland. Het dataverkeer via het netwerk van T-Mobile steeg in het tweede kwartaal met ruim vijftig procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. ‘Met de nieuwe netwerktechnologie beschikken onze klanten straks over sneller mobiel internet, waardoor de verbinding via social media of het gebruik van applicaties als streaming video of video calling nog soepeler verlopen’, zo belooft Berlemann. Later dit jaar zal T-Mobile verdere verbeteringen aan zijn mobiele netwerk bekendmaken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.