KPN haalt Belgische Base uit de etalage

KPN maakt bekend dat het verkoopproces van KPN Group Belgium (Base) is gestopt. De huidige moeilijke financiële marktomstandigheden hebben invloed op de niet-bindende biedingen voor Base, die volgens KPN tegen vielen.

Op 21 juni 2012 maakte KPN bekend dat het de strategische review van Base had afgerond (lees hier verder). Vorige maand zou het verkoopproces van de Belgische dochteronderneming beginnen. KPN heeft ook aangegeven Base alleen te willen verkopen voor de juiste prijs. De niet-bindende biedingen reflecteren volgens KPN echter niet de sterke positie en vooruitzichten van Base. De Belgische mobiele operator Base is volgens moeder KPN een succesvolle ‘challenger met sterke omzetgroei, aantrekkelijke marges en uitstekende vooruitzichten’. KPN blijft volgens eigen zeggen wel gecommitteerd aan de handhaving van een prudent financieel raamwerk (lees hier verder) en waardecreatie voor alle aandeelhouders. Een netto schuld / EBITDA ratio tussen 2.0 en 2.5x blijft het doel van KPN dat zich sterk maakt voor een minimale credit rating van Baa2 en BBB bij respectievelijk Moody’s en Standard & Poor’s. In werkelijkheid is de netto schuld / EBITDA ratio het afgelopen kwartaal al doorgeschoten naar 2.6. Onduidelijk blijft vooralsnog hoe KPN denkt de voorgenomen schuldenreductie te realiseren nu de verwachte verkoopopbrengst van Base uitblijft.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.