TenICT en Huawei vervangen netwerk Tergooiziekenhuizen

System integrator TenICT uit Leusden en het Chinese Huawei zijn door Tergooiziekenhuizen gekozen voor het vervangen van een deel van het interne computernetwerk. De opdracht bestaat uit het vervangen van het netwerk in Tergooi Blaricum en de beveiliging van ICT in zowel Blaricum als Hilversum.

De ontwikkeling van ICT in ziekenhuizen heeft de laatste jaren een enorme vlucht doorgemaakt. Steeds meer ziekenhuisapparatuur, zoals bloeddrukmeters, domotica en andere medische instrumenten worden aan het ICT-netwerk gekoppeld. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van de toegang tot medische en patiënteninformatie. TenICT gaat deze ontwikkeling bij Tergooiziekenhuizen ondersteunen en samen met Tergooi verder innoveren. ‘TenICT en Huawei wonnen de aanbesteding op kwaliteit, innovatie, schaalbaarheid, prestatie en prijs’, vertelt Dennis de Graaf, directeur bij TenICT.

Veiligheid

De eerste stap is het vervangen van de huidige core-, server- en accessnetwerkinfrastructuur door een 10Gb-infrastructuur. Daarnaast gaat TenICT zich richten op de beveiliging van de infrastructuuromgeving en het inrichten van monitoring en het netwerk op poortniveau. Deze beveiliging van het netwerk en de netwerkpoorten zal de kans op vijandige aanvallen van virussen en externen op het netwerk moeten minimaliseren. Veiligheid en privacy zijn voor de patiënten van Tergooiziekenhuizen van essentieel belang. Tergooiziekenhuizen is het ziekenhuis voor de Gooi en Vechtstreek. Met meer dan 3.000 medewerkers en zo’n 200 medisch specialisten staat het ziekenhuizen klaar voor ruim 250.000 inwoners in de regio Gooi en Vechtstreek. Tergooiziekenhuizen is gevestigd in Blaricum en Hilversum en heeft een buitenpolikliniek in Weesp. In Almere bevindt zich het Centrum voor Infectieziekten, het dependance van het Centraal Bacteriologisch en Serologisch Centrum (CBSL). Huawei is een Chinese privaatonderneming, opgericht in 1987 door Ren Zhengfei met ruim 140.000 medewerkers wereldwijd. Het bedrijf levert onder meer telecomnetwerken, datanetwerken, cloudcomputingdiensten en apparaten als tablets en smartphones.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.