KPN neemt minderheidsbelang in RoutIT

KPN heeft een minderheidsbelang van 12,5 procent in RoutIT genomen. Beide partijen gaan strategisch samenwerken om via het partnerkanaal in het MKB-segment een nog sterkere marktpositie te verkrijgen.

De eerste oplossing die gezamenlijk wordt aangeboden is de dienst hosted telefonie. Hosted voice is een oplossing waarbij bedrijven niet langer een dure eigen telefooncentrale hoeven te kopen en te onderhouden. In plaats daarvan worden alle diensten vanuit de cloud beheerd door KPN en RoutIT. Zo is het voor iedere klant mogelijk om, op elk moment de telefoondienst naar wens in te richten en te veranderen. Dit betekent voor bedrijven overzichtelijke en beter beheersbare kosten van hun telefoniediensten. Met dit pakket behoren grote investeringen in telefooncentrales tot de verleden tijd. De partners van RoutIT krijgen de beschikking over een breder scala van vaste en mobiele diensten zoals mobiele telefonie en internet en software uit de cloud zoals unified communications, antivirus en Office 365. Voor de businesspartners van KPN betekent deze samenwerking dat zij nu een compleet aanbod kunnen bieden aan alle zakelijke klanten op het gebied van hosted telefonie. KPN en RoutIT onderstrepen met de samenwerking volgens eigen zeggen de cruciale rol die businesspartners vervullen in het MKB. RoutIT is een zelfstandige en onafhankelijke provider van connectiviteits- en clouddiensten. Het bedrijf uit Ede onderscheidt zich van andere providers door uitsluitend gebruik te maken van een indirecte marktbenadering.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.