Werken op je eigen hippe smartphone

Uit wereldwijd onderzoek van Mitel onder 1.000 respondenten blijkt dat werknemers tegenwoordig niet meer automatisch de apparatuur gebruiken die ze vanuit hun bedrijf aangeboden krijgen. Tweederde van de werknemers gebruikt inmiddels eigen devices om zijn werkzaamheden uit te voeren.

Er vindt momenteel een enorme verandering plaats in de manier waarop, hoe en wanneer we werken. Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over en hetzelfde lijkt te gebeuren met technologie. Werknemers willen in toenemende mate thuistechnologie voor werkdoeleinden kunnen gebruiken en nemen geen genoegen meer met een standaardtelefoon van hun werkgever. Ook in Nederland wordt de roep om het zelf meebrengen van privéapparatuur (bring your own device) steeds groter.

 

 

IT-richtlijnen

De richtlijnen van de IT-afdeling worden door de gemiddelde werknemer niet heel trouw nageleefd. Slechts 27 procent van de medewerkers volgt deze richtlijnen altijd. Ruim veertig procent leest de richtlijnen niet of weet niet of het bedrijf richtlijnen heeft. Drieëntwintig procent weet wel dat er richtlijnen zijn, maar leeft ze niet altijd na. Overal kunnen werken is net zo belangrijk als op elk tijdstip kunnen werken. Toen de onderzoekers mensen vroegen hoe ze zouden willen werken in een ideale wereld, gaf 39 procent aan het belangrijkst te vinden om overal te kunnen werken. Achtendertig procent vond juist de flexibiliteit in uren het belangrijkst. Het belang van flexibel werken werd nog eens onderstreept toen de onderzoekers vroegen waar mensen naar kijken als ze op zoek gaan naar een andere baan. Twee op de drie medewerkers kijkt bij een nieuwe baan eerder naar de mogelijkheid om flexibel te werken, dan naar een salarisverhoging. Slechts tweeëntwintig procent van de mensen droomt ervan om met vaste werkuren op een vaste plek te zitten.

Werkgevers

Werkgevers spelen volgens de onderzoekers nog altijd niet goed in op de wensen van werknemers. 'Als we werknemers vragen of ze ook daadwerkelijk werken op de manier waarop ze dat zouden willen, dan geeft 44 procent aan nog niet op de door hen gewenste manier te werken.' Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat werknemers behoefte hebben aan flexibele werktijden en verschillende plekken waarop ze willen werken. Werkgevers zouden hier meer gehoor aan kunnen geven, zeker als ze hun talenten willen behouden.

Tijdens de BTG combidag morgenmiddag in het Hilton Royal Parc Soestduinen zal BYOD-goeroe Jan Stedehouder een speciale workshop houden waarin de deelnemers tips krijgen hoe ze kunnen bouwen aan een bring your own-beleid. Deze inleidende workshop geeft de deelnemers inzicht in beleidskwesties rondom BYOD. De sessies zullen vanaf 15.15 uur plaatsvinden en zijn voor BTG-leden uiteraard kosteloos bij te wonen. Klik hier voor het volledige programma.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.