Consumentenbond vindt reclame T-Mobile misleidend

T-Mobile gebruikt in zijn reclames de term 'onbeperkt alles' onterecht, vindt de Consumentenbond. Het mobiel internet van deze voordeelbundel is wel degelijk beperkt en consumenten kunnen 'onbeperkt bellen en sms' alleen bij de dure abonnementen aanschaffen. De Consumentenbond wil dat T-Mobile de reclame aanpast en heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie.

In de betreffende reclame-uitingen spreekt T-Mobile met grote letters over 'onbeperkt alles, internet, bellen & sms', om dit vervolgens in de kleine lettertjes te ontkrachten. De Consumentenbond vindt dat een aanbieder zo groot 'onbeperkt' in een reclame dan niet mag gebruiken. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Door het woord “onbeperkt” te gebruiken, zet T-Mobile consumenten op het verkeerde been. Met hele kleine letters zetten ze onderaan de advertentie dat ze de internetsnelheid na het overschrijden van de bundel terugbrengen van 3,6 of 14,4 Mbps naar 64 Kbps, terwijl maar heel weinig mensen weten wat zo'n lage snelheid nu eigenlijk betekent. Je kan dan bijvoorbeeld geen YouTube-filmpjes meer bekijken en sommige sites laden erg traag. Dus het is wel degelijk beperkt.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.