Als elke seconde telt…

Het incident in de 112-centrale in juni 2012 ontstond doordat een belangrijke dubbele glasvezelverbinding van VtsPN buiten gebruik raakte. Daarop stuitte Agentschap Telecom tijdens het onderzoek naar de oorzaak van de uitval.  Eén verbinding bleek ongemerkt al weken defect te zijn. Het 112-verkeer liep daardoor automatisch over de andere verbinding. Toen daaraan regulier onderhoud werd uitgevoerd, viel al het 112-verkeer uit. 

Het agentschap heeft samen met de Inspectie voor Veiligheid en Justitie (Inspectie VenJ) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoek gedaan naar de feiten en omstandigheden rond de uitval in de 112-infrastructuur bij de landelijke meldkamer van het KLPD in de nacht van 20 op 21 juni 2012. Ten tijde van de storing is de hulpverlening voor een persoon in Amsterdam en mogelijk ook voor een persoon in Schiedam later gestart als gevolg van de 112-storing. Beide personen zijn die nacht overleden. Het onderzoek is bedoeld om de feitelijke gang van zaken te achterhalen. Ook worden er lessen getrokken voor de toekomst. Agentschap Telecom is verantwoordelijk voor het toezicht op de continuïteit van de openbare telecommunicatienetwerken en -diensten in Nederland. Later dit jaar zullen Inspectie VenJ en Agentschap Telecom een uitgebreider onderzoek presenteren naar de gehele 112-keten en -infrastructuur.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.