Telecomaanbieders komen met meldpunt voor beveiligingsproblemen

Informatiebeveiliging is voor telecombedrijven van groot belang. Om gebruikers hierbij goed te kunnen betrekken, introduceren zes telecomaanbieders een meldpunt voor beveiligingsproblemen. Dit maakt ICT~Office bekend.

Via een eigen meldpunt op de website van de betrokken telecomaanbieders kunnen gebruikers, eventueel anoniem, vermoedelijke beveiligingsproblemen direct doorgeven. Tot dusver bestond er nog geen standaardprocedure voor gebruikers.

Oplossen

Er is afgesproken dat iedere aanbieder op z'n website aangeeft hoe gebruikers een melding kunnen doen. Ook geeft iedere aanbieder informatie over de voorwaarden bij een melding. Zo wordt er nadrukkelijk gevraagd om het beveiligingsprobleem niet met anderen te delen. Op deze manier kunnen aanbieders een eventueel probleem eerst oplossen. Vanzelfsprekend geldt de strikte voorwaarde dat de melder geen misbruik maakt van de mogelijke zwakke plek. De aanbieder zal in goed onderling overleg met de melder afspraken maken over het herstel van het beveiligingsprobleem en over de wijze waarop er na herstel eventueel een publicatie plaatsvindt.

Eigen meldpunt

De volgende bedrijven bieden binnen twee weken een eigen meldpunt aan op hun website:

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.