Telecommunicatiewet blijft ongewijzigd tijdens frequentieveiling

Demissionair minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft op 26 oktober jongstleden de Tweede Kamer per brief geïnformeerd dat hij de Telecommunicatiewet niet zal wijzigen voordat de momenteel lopende veiling van frequenties voor mobiele telecommunicatie volledig is afgerond. Dit besluit heeft de minister genomen om de deelnemers aan de veiling zoveel mogelijk rust te verschaffen, en om te vermijden dat er tijdens de veiling onduidelijkheid zou kunnen ontstaan over het van toepassing zijnde wettelijke regime.

Met de wijziging van de Telecommunicatiewet wordt het huidige hoofdstuk 3 over Frequenties in de wet vernieuwd en zullen ook de nodige uitvoeringsregelingen worden gewijzigd. De wetswijziging is het formele sluitstuk van de met de Nota Frequentiebeleid 2005 ingezette flexibilisering van het frequentiebeleid, vooral door vereenvoudiging en versnelling van procedures voor het bestemmen en verdelen van frequenties.

Oorspronkelijk was de bedoeling om de wijziging op 1 januari 2013 in werking te laten treden en dus uiterlijk 1 november 2012 te publiceren. Op dit moment is echter niet met zekerheid te voorspellen of de frequentieveiling op 1 januari aanstaande volledig zal zijn afgerond. De minister zal de wetswijziging zo snel mogelijk na afronding van de veiling in werking laten treden, naar verwachting in het voorjaar van 2013.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.