Imtech ICT, Cisco en Vodafone voeren landelijke campagne voor BYOD

Onder de naam Bring iT starten Imtech ICT, Cisco en Vodafone samen een landelijke themacampagne. De campagne, die deze week is ingeluid, markeert de start van een samenwerking die de drie bedrijven aangaan voor hun gezamenlijke dienstenaanbod op het gebied van Bring Your Own Device (BYOD). De drie partijen leveren samen een end-to-end BYOD-oplossing op het gebied van consultancy, technologie, integratie en beheer.

Consumenten en werknemers van vandaag nemen hun mobiele telefoon en tablet mee naar het werk. Dat niet alleen, ze verwachten dat ze met deze apparaten ook toegang op het bedrijfsnetwerk krijgen. Dit biedt organisaties voordelen, bijvoorbeeld flexibiliteit. Werknemers kunnen immers ook op andere plekken dan het vaste bureau aan het werk. Maar tegelijkertijd is er ook een aantal serieuze aandachtspunten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid van bedrijfsgegevens? Hoe gaan bedrijven om met de grote diversiteit aan besturingssystemen van de mobiele apparaten van de werknemer? Dat zijn belangrijke aandachtspunten voor het algemeen- en ict-management. Maar er spelen niet alleen op ict-niveau issues. Hoe bewaakt de organisatie de werk-privébalans van medewerkers? Zijn er goede prijsplannen voor een breed scala aan mobiele apparaten voor verschillende behoeften? Twee voor de hand liggende vraagstukken voor een HR- en financiële afdeling.

Afspraken

Voor het slagen van een BYOD-beleid is het volgens de campagneleiders cruciaal dat een organisatie op voorhand duidelijke afspraken maakt, onder andere met medewerkers. Dat kan bijvoorbeeld met een gebruikersovereenkomst of een aanvulling op het arbeidscontract, waarin rechten en plichten rondom het omgaan met zakelijke data, beheer, kosten, privacy, monitoring en social media omschreven zijn. Dit zijn maar enkele aspecten, want BYOD raakt bijna alle lagen van de organisatie. Het uitgangspunt hierbij is maatwerk. De complexiteit van het ontwerp en de inrichting van een effectieve BYOD-strategie is groot. De schaal en de aard van de technologische en organisatorische uitdagingen voor organisaties zijn volgens de campagneleiders niet te ondervangen met ad hocoplossingen. In de zoektocht naar de best passende aanpak zoeken veel organisaties houvast. Iedere organisatie heeft een ander uitgangspunt en andere doelstellingen. Daardoor is er ook bij BYOD geen ‘one size fits all’ oplossing.

Integraal advies

De krachtenbundeling van Imtech ICT, Cisco en Vodafone helpt organisaties om de complexiteit rondom de effectieve inzet van BYOD in goede banen te leiden. De verwevenheid van de diverse deelgebieden vraagt om een integraal advies op basis van complementaire kennis en oplossingen.

Campagne

De Bring iT-campagne zal drie maanden duren, met uitloop in 2013. Naast het kick-off evenement zijn er uitingen op radio, in print en online. Op de website van Bring iT kunnen organisaties een quick scan doen om te testen of ze BYOD-proof zijn. De drie partijen hebben bovendien gezamenlijk een whitepaper geschreven over BYOD en het belang van een end-to-end oplossing. Deze is hier te downloaden. Aanstaande maandag organiseert de projectgroep BYOD voor BTG-leden een besloten bijeenkomst over BYOD op Schiphol-Rijk. Aanmelden kan hier.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.