BYOD is niet meer alleen het domein van IT

Ruim 20 procent van de HR-managers verwacht komend jaar een beleid te ontwikkelen voor medewerkers die met hun eigen mobiele device toegang willen tot het bedrijfsnetwerk. Dit is een van de conclusies uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van e-HRM-dienstverlener Raet. Bring your own device is zoals bekend naast flexibele werkplekken en werktijden een belangrijke pijler van het nieuwe werken.

‘Nadenken over mobiele devices die medewerkers gebruiken is niet meer alleen het domein van de IT-afdeling. In het onderzoek zien wij dat HR-managers hierin steeds meer hun rol pakken. Bring your own device kan dan ook ingezet worden om de toegevoegde waarde van de medewerker te vergroten. Medewerkers die zelf mogen kiezen met welk apparaat zij werken, zijn productiever. In een tijd waarin organisaties steeds meer met minder moeten doen, biedt deze trend enorme kansen om flexibeler en daardoor efficiënter te werken', zegt Cees van den Heijkant, CEO van Raet.

Choose your own device

Het blijkt dat 45 procent van de organisaties medewerkers zelf laat kiezen op welk device zij bijvoorbeeld hun HR-zaken regelen oftewel choose your own device. Opvallend volgens de onderzoekers is dat 60 procent van de onderwijsinstellingen medewerkers en managers zelf hun device laten kiezen. In het bedrijfsleven geldt dit voor slechts 39 procent van de organisaties. Respondenten uit het onderzoek zien ook duidelijk voordelen van e-HRM, het digitaliseren van de HR-processen, voor lijnmanagers. Volgens 35 procent worden de processen eenvoudiger voor hen, 27 procent ziet dat leidinggevenden dankzij e-HRM meer tijd hebben om zich te focussen op het primaire proces van de organisatie.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.