KPN realiseert boekwinst van 100 miljoen euro op verkoop deel Duitse telecommunicatiemasten

KPN heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van een deel van zijn Duitse telecommunicatiemasten aan American Tower Corporation voor 393 miljoen euro met een verwachte boekwinst van circa 100 miljoen euro. KPN zal de opbrengst gebruiken om te blijven investeren in de versnelde uitrol van het mobiele netwerk in Duitsland en om zijn netto schuldpositie te verbeteren.

KPN blijft streven naar een balans tussen een prudent financieel raamwerk, investeringen en uitkeringen aan aandeelhouders. De outlook voor 2012 blijft onveranderd naar aanleiding op deze transactie. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door het Duitse ministerie van Economie en Technologie.

Eric Hageman, CFO KPN: ‘We zijn zeer tevreden met de aankondiging van vandaag. De transactie sluit goed aan bij onze strategie omdat de exploitatie van mastconstructies geen kernactiviteit is voor KPN. Ook heeft de transactie een aantrekkelijke waardering. De transactie volgt op de verkoop van een groot deel van onze Nederlandse telecommunicatiemasten tussen 2008 en 2012. American Tower Corporation heeft een sterke operationele staat van dienst en wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking die de stabiliteit van het netwerk van E-Plus en de toekomstige mogelijkheden voor de dienstverlening waarborgt.’

Huur

De mastconstructies staan verspreid over Duitsland en worden gebruikt door E-Plus en andere mobiele operators voor hun zendapparatuur. Als onderdeel van de transactie zijn E-Plus en American Tower Corporation een langdurige overeenkomst aangegaan voor de huur van ruimte die E-Plus nodig heeft voor zijn zendapparatuur. Momenteel huurt E-Plus al dergelijke ruimte op een groot aantal mobiele telecommunicatiemasten in Duitsland.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.