Minister pleit voor wettelijke regeling compensatie bij telecomstoringen

Telecombedrijven moeten in hun algemene voorwaarden een compensatieregeling bij storingen opnemen. Dit gaat minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in de wet vastleggen. Dit zei Kamp vanmiddag tijdens een debat over telecommunicatie in de Tweede Kamer. De wet zal gelden voor zowel mobiele als vaste telefoondiensten.

‘Op dit moment vindt compensatie incidenteel plaats en hebben niet alle aanbieders een compensatieregeling in hun algemene voorwaarden staan', zei de minister tijdens het overleg. 'Ik vind dat een transparante compensatieregeling voor alle aanbieders nodig is.' Al eerder pleitte de voorganger van minister Kamp, Maxime Verhagen, voor een dergelijke compensatieregeling (klik hier). Tijdens het overleg is er ook gesproken over de veiligheid van hoge zendmasten. Minister Kamp heeft aangegeven dat er bij deze zendmasten één partij integraal verantwoordelijk wordt voor de veiligheid. Dit naar aanleiding van de calamiteiten bij de zendmasten in Smilde en Lopik.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.