KPN en StartReady sluiten Nyenrode aan op Lync 2013

Nyenrode Business Universiteit start als eerste organisatie met Lync 2013. Het opleidingsinstituut neemt voor al haar afdelingen de unified communications-oplossing af van KPN. Samen met StartReady implementeert KPN IP-bellen, chatten, videobellen en presence bij de universiteit. Lync 2013 is tijdens de Microsoft Lync Day in het Spant in Bussum officieel door Microsoft gelanceerd.

KPN is verantwoordelijk voor de totale levering van Lync 2013 bij Nyenrode. Met de oplossing van StartReady is KPN in staat om de communicatietool snel te implementeren. Nyenrode, dat uit meerdere gebouwen bestaat, heeft interesse in een systeem dat de presence-gegevens van de medewerkers toont. Lync 2013 laat op die manier zien op welke locatie een gebruiker is ingelogd en wat zijn beschikbaarheid is. Aan de hand van aanvullende wensen kan de applicatie verder worden geconfigureerd. KPN levert Nyenrode de benodigde infrastructuur en managed services om de prestaties van applicaties te optimaliseren. Nu al is duidelijk dat de oude telefooncentrale kan worden vervangen door Lync 2013.

Marcel Hoes, directeur corporate marketing en communications van Nyenrode Business: ‘Lync 2013 maakt het voor ons mogelijk om nog efficiënter en effectiever te kunnen werken. Een ontwikkeling die past bij de constante innovatie die wij ook in onze opleidingsprogramma’s doorvoeren.’

Gedragsverandering

KPN Consulting helpt de medewerkers van Nyenrode bij de ingebruikname van het nieuwe systeem. Dat doet zij volgens eigen zeggen met een gevarieerd adaptatieprogamma. Daarbij ligt de focus op gedragsverandering. Medewerkers leren niet alleen omgaan met het programma tijdens een training, er wordt ook een behoefte gecreëerd bij de werknemers, waardoor zij Lync 2013 onderdeel willen maken van hun dagelijkse werkzaamheden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.