Unified communications komt voortaan uit de cloud

IT-managers zijn zich in toenemende mate bewust van de voordelen van het verplaatsen van telefonie en unified communications (UC) naar de cloud. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door leverancier Mitel.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 650 IT-managers uit de hele wereld die deelnamen aan VMworld 2012. Het bleek dat 80 procent van de respondenten het eens is met de stelling dat hun organisatie kan profiteren van UC in de cloud. Een jaar eerder gaf 68 procent nog aan hier positief tegenover te staan.

Redenen

De belangrijkste redenen voor IT-managers om UC in de cloud te overwegen zijn kostenbesparing (of voorspelbare kosten) en extra flexibiliteit (beide 58 procent), gevolgd door 42 procent van de respondenten die eenvoudiger beheer het belangrijkste voordeel vindt. Slechts 4 procent geeft aan dat ze helemaal niet bezig zijn met een cloud-gebaseerde aanpak. Het onderzoek laat tevens zien dat IT-managers over de hele wereld in toenemende mate te maken hebben met werknemers die op verschillende plekken werken. Van de IT-managers zegt 88 procent dat medewerkers binnen hun organisatie op verschillende plaatsen kunnen werken, zoals vanuit huis, kantoor of onderweg. Er lijkt echter een onderscheid te zijn in het type applicaties dat toegankelijk is in verschillende omgevingen. Terwijl 75 procent van de IT-managers toegang biedt tot bedrijfsapplicaties in verschillende werkomgevingen, biedt 42 procent toegang tot unified communications en slechts 39 procent toegang tot bedrijfstelefonie als de werknemers buiten kantoor aan de slag is.

Fexibiliteit

Nederlanders vinden de flexibiliteit van gevirtualiseerde UC-oplossingen een belangrijkere voorwaarde om het virtualiseren van de UC te overwegen (58 procent) dan kostenbesparingen (49 procent). Dit is opvallend omdat in verreweg de meeste landen kostenbesparingen (gemiddeld 58 procent) worden gezien als de belangrijkste factor. Gevraagd naar het grootste bezwaar tegen UC in de cloud, vindt 23 procent van de Nederlanders betrouwbaarheid een probleem. Dit is opvallend laag in vergelijking met 32 procent in de rest van de wereld. Bas Baars, marketingmanager Europa bij Mitel: ‘IT-managers beseffen steeds beter dat kostenbesparingen en flexibiliteit grote voordelen zijn van UC in de cloud. Met name Nederlanders lijken goed te beseffen dat een gevirtualiseerde UC-omgeving betekent dat UC-functionaliteit naar behoefte kan worden uitgebreid en weer is terug te brengen. Ook zien we in ons onderzoek dat IT-managers in toenemende mate verschillende werkomgevingen moeten beheren.

 

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.