Belgacom beheert mobiele toestellen in de cloud

Begin dit jaar lanceerde Belgacom in België een mobile device management-oplossing die in de IT-infrastructuur van klanten kan worden geïntegreerd. Naast deze on premise-oplossing lanceert Belgacom nu een oplossing om mobiele toestellen via de cloud te beheren. De nieuwe oplossing wordt gehost in het Europese datacenter van strategische partner Vodafone.

Bring Your Own Device (BYOD) is een van de hypes van het ogenblik binnen het domein van de bedrijfsmobiliteit. Werknemers willen hun eigen toestel in de professionele IT-infrastructuur kunnen integreren, zodat ze ook toegang hebben tot hun zakelijke e-mail, bedrijfsdocumenten, applicaties, enzovoorts. Voor IT-managers en -bedrijven is deze trend een enorme uitdaging. Wat als het toestel met vertrouwelijke bedrijfsgegevens wordt verloren of gestolen? Hoe zit het met de veiligheid? Wat met de persoonlijke gegevens en de privacy op het toestel? Met behulp van de software van Belgacom kunnen bedrijven mobiele toestellen, zoals smartphones en tablets, eenvoudig en veilig op hun bedrijfsnetwerk aansluiten. Een snelle uitrol, schaalbaarheid en kostenbeheersing zijn volgens Belgacom de voordelen van deze cloudoplossing. Mobile device management stelt gebruikers gerust, aangezien alle toestellen kunnen worden opgespoord en gemonitord. Verloren of gestolen toestellen kunnen onmiddellijk worden vergrendeld en bedrijfsgegevens erop kunnen worden gewist.

Besturingssystemen

De cloudoplossing is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Android, Blackberry, iOS, Symbian, Windows Phone en Windows Mobile. Toestellen kunnen makkelijk worden toegevoegd en verwijderd en een onbeperkt aantal toestellen kan worden beveiligd. Het configureren gaat volgens Belgacom snel en eenvoudig: de installatie op een toestel is een kwestie van minuten, waardoor IT-afdelingen zich op hun kernfuncties kunnen toeleggen. Naast een ‘self service’-modus om mobiele toestellen via de cloud te beheren biedt Belgacom de dienst ook in zogenoemde ‘managed mode’. Belgacom heeft hiervoor een aantal partners in België geselecteerd en opgeleid om de nieuwe dienst voor haar klanten te beheren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.