Randstad kiest voor Google Apps for Business

Randstad, een van de grootste HR-dienstverleners ter wereld met vestigingen in 40 landen, maakt de overstap naar Google Apps for Business. Als gevolg van deze keuze zullen de komende jaren alle 29.000 medewerkers van Randstad, van wie 5.000 in Nederland, gebruik gaan maken van het Google-platform. Andere landen waar Randstad actief is, maakten al eerder de overstap naar Google Apps, waaronder bijvoorbeeld Frankrijk met 7.000 medewerkers.

Met het nieuwe platform beschikt Randstad over een wereldwijde webgebaseerde communicatie- en samenwerkingsoplossing. Google Apps vervangt de voormalige Lotus Notes en Microsoft e-maildomeinen en e-mailsystemen van de HR-dienstverlener. Google Apps worden gehost door Google om set-up te vereenvoudigen, onderhoud te minimaliseren en IT-kosten te verminderen. Met Gmail, Google Calendar en geïntegreerd Instant Management kunnen gebruikers eenvoudig verbonden blijven en samenwerken. Met Google Docs, waaronder tekstverwerken, spreadsheets en presentatie-tools, hebben gebruikers altijd en overal toegang tot hun bestanden en kunnen ze deze real-time delen, erin samenwerken en versies beheren. Google Sites en Google Groups voegen verder mogelijkheden toe voor web publishing en veilig delen.

Adresboek

Tot nog toe hebben de meeste werkmaatschappijen van Randstad hun eigen IT-infrastructuur en bepalen zij hun eigen lokale IT-beleid. Met de implementatie van Google Apps heeft Randstad Holding de stap gezet naar één platform en consolideert en standaardiseert het zijn e-mailsysteem en beschikt het voortaan over één wereldwijd adresboek. Door het gebruik van e-mail- en instant messenger-tools en persoonlijke en gedeelde agenda’s hoopt men bovendien de productiviteit te verbeteren. Verder kunnen medewerkers van verschillende, internationale kantoren eenvoudig met elkaar communiceren en samenwerken door live videochatten via zogenoemde Hangouts en chat via Google Talk en automatische 'message translate'.

Google Docs

Randstad zal bovendien gebruik gaan maken van andere Google samenwerkingstools zoals Google Docs. Hiermee hebben gebruikers altijd en overal toegang tot hun bestanden en kunnen ze deze real-time delen, erin samenwerken en versies beheren. Naast de kosten- en schaalvoordelen die Google Apps biedt ten opzichte van de oude oplossing, heeft Randstad bewust gekozen voor Google vanwege het jonge personeelsbestand dat ze hebben. Medewerkers verwachten steeds vaker dat ze op hun werkplek dezelfde technologie en flexibiliteit hebben als in hun thuissituatie. De oplossingen van Google stellen hen in staat om ongeacht tijd, plaats en device eenvoudig en beter te kunnen werken.

Hans Wanders, CIO van Randstad: ‘Met Google Apps zijn we goed uitgerust om wereldwijd sneller te communiceren en beter samen te werken. Hiermee kunnen we onze productiviteit verhogen en onze klanten sneller van dienst zijn. We zien bovendien dat medewerkers snel wennen aan het nieuwe systeem, omdat ze vaak al gebruikmaakten van Google-oplossingen zoals Gmail in hun privé-omgeving.’

Feedback

De feedback van het personeel met betrekking tot de overstap naar Google Apps is positief. Zo noemen medewerkers het een verademing om geen meldingen meer te krijgen over het bereiken van de limiet van de mailbox. Opslagcapaciteit zou namelijk met Google geen probleem zijn. Verder gebruikt het personeel veelvuldig de zoekfunctie, waardoor e-mails eenvoudig teruggevonden kunnen worden, ongeacht de afzender of het onderwerp. Ook maakt Google Hangouts overleggen met collega’s op een andere locatie en in andere landen veel makkelijker en leuker dan voorheen. Het helpt enorm als je elkaar kunt zien. Dat maakt een heleboel andere meetingtools overbodig.

Training en begeleiding

Inmiddels zijn Randstad Holding, Randstad België, Frankrijk, India, Japan en Hong Kong overgestapt en gaat de uitrol in 2013 in hoog tempo verder. Randstad geeft veel aandacht aan training en begeleiding, waarbij g-company, partner van Google en gespecialiseerd in implementatie en support van Google-producten voor het bedrijfsleven, ook zijn expertise inzet bij dit traject. Zij ondersteunen Randstad bij de overstap naar Google Apps, zowel op technisch vlak als met betrekking tot het veranderproces voor het personeel. Daarnaast bouwt de Google-partner applicaties voor Randstad op Google App Engine, bijvoorbeeld voor integratie met bestaande systemen. In 2011 had Randstad bijna 29.000 eigen medewerkers en circa 4.700 vestigingen en in-house locaties in 40 landen over de hele wereld. In 2011 behaalde Randstad een omzet van 16,2 miljard euro. De beursgenoteerde organisatie is opgericht in 1960 en heeft haar hoofdkantoor in Diemen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.